Продукти:
• 600-700 г несолено бутер тесто
• 500 г меко сметаново сирене или извара
• 3-4 с. л. течен мед
• 300 г замразени черни боровинки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Тестото разстиламе и нарязваме на малки квадрати или правоъгълници. Нареждаме ги в изплакната със студена вода тава и печем 10-15 минути в предварително загрята фурна при 220°С. След това ги изваж-даме и оставяме да изстинат.
Сметановото сирене или изварата разбиваме с меда на гладък крем и разстиламе върху изстиналите тес-тени подложки. Отгоре разпределяме отцедените боровинки. Пастичките поръсваме леко с пудра захар.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...