Кулинарни рецепти » Рошкови пасти

 Рошкови пасти

Продукти:

• 6 яйца
• 140 г захар
• 140 г рошкови
• 50 г бадеми
• малко канела
• брашно и мазнина за тавата
• мармалад от шипки
• сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Бием яйцата на сняг със захарта. Прибавяме рошковите, канелата и смлените бадеми. Омесваме добре. Печем сместа в тавичка, намазана с масло и поръсена в брашно.

След като се опече, нарязваме блата на малки пастички. Отгоре намазваме с мармалад от шипки и шприцоваме със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало