Кулинарни рецепти » Пасти с целувки и бишкоти

 Пасти с целувки и бишкоти

Продукти:

• 5 яйца
• 100 г захар
• 100 г брашно

За крема:

• 2 пакетчета краве масло
• 200 г захар
• 5 белтъка
• 5 целувки
• 400 г бишкоти
• 1 с.л. какао
• 1 ч.ч. крокан

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното и разбъркваме много добре. Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в умерено загрята фурна.


Размиваме какаото в малко вода, подслаждаме го с малко захар и го сваряваме на гъста каша.

Разбиваме много добре размекнатото масло за крема. Отделно разбиваме на сняг белтъците със захарта. Внимателно съединяваме с разбитото масло. Прибавяме натрошените целувки, натрошените бишкоти, крокана и свареното какао.

Разбъркваме всичко много добре и разстиламе крема върху изпечения и охладен блат. Нарязваме на правоъгълни пастички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало