Кулинарни рецепти » Пастички с кокосово брашно

 Пастички с кокосово брашно

Продукти:

• 150 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 5 яйца
• 300 г брашно
• 200 мл прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 300 г кокосово брашно

За глазурата:

• 300 г кристална захар
• 1 пакетче краве масло
• 100 г какао
• 200 мл вода

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме едно по едно яйцата, по малко от прясното мляко и брашното с бакпулвера. Внимаваме сместа да не се пресече. Разбъркваме всичко и изсипваме в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.

Печем блата в умерена фурна, без да го препичаме. Изчакваме да изстине и го нарязваме на малки квадратчета.

Разтваряме захарта за глазурата във водата, прибавяме маслото и какаото и сваряваме гъста каша. Потапяме всяка пастичка в глазурата, след което ги отцеждаме върху метална мрежа и ги овалваме в кокосово брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало