Кулинарни рецепти » Пастички Коледна нощ

 Пастички Коледна нощ

Продукти за кокосовия слой:

• 6 белтъка
• 6 с.л. захар
• 100 г кокосови стърготини
• 4-5 с.л. брашно

За шоколадовия слой:

• 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао
• 1/2 с.л. бакпулвер

За крема:

• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 5 с.л. прясно мляко
• 200 г краве масло
• 1 ванилия

За глазурата:

• 100 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Кокосов слой: Разбиваме белтъците, добавяме захарта, кокосовите стърготини и брашното, разбъркваме и изсипваме на равномерен слой в намазнена форма.

Шоколадов слой: Разбиваме белтъците със захарта, един по един дабовяме жълтъците, брашното, пресято с какаото и бакпулвера. Изливаме внимателно и равномерно тестото върху първия слой. Изпичаме за 25-30 мин при 180 градуса.

Крем: Смесваме жълтъците, захарта и млякото и сваряваме на водна баня до сгъстяване. Охлаждаме и добавяме лъжица по лъжица размекнатото масло. Изсипваме крема върху изстиналия блат и слагаме в хладилника за 1 час.

Глазура: Смесваме съставките и ги разтопяваме на водна баня, охлаждаме сместа и заливаме сладкиша. Оставяме го още 1 час в хладилника, след кожето го нарязваме на квадратчета – пастички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало