Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 щипки бакпулвер
• 1 с.л. какао
• 1 ванилия
• кокосови стърготини за поръсване
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 яйце
За сиропа:
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на пяна с половината от захарта. Внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разделяме сместа на две равни части. Като разбъркваме към едната част прибавяме брашното, което сме пресяли с ванилията и 1 щипка бакпулвер, а към другата част прибавяме смлените орехи, какаото и 1 щипка бакпулвер.
В намаслена тефлонова тавичка сипваме 1 с.л. от бялата смес, а след това - 1 с.л. от кафявата смес. Редуваме така, докато свършат двете смеси. Слагаме сладкиша да се пече в предварително загрята фурна при температура 180°С.
Разбиваме на пяна размекнатото масло за крема, заедно със захарта и яйцето /можем да използваме само жълтъка/.
Сваряваме сироп от водата, захарта и рома и го оставяме да изстине. Заливаме горещия блат с охладения сироп, оставяме го да поотлежи и го намазваме отгоре и отстрани с приготвения крем. Поръсваме с кокосови стърготини и нарязваме на правоъгълни пастички.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...