Кулинарни рецепти » Желирани пастички със смокини и грозде

 Желирани пастички със смокини и грозде

Продукти:

• 2 кутийки чаени бисквити
• 150 г добре узрели смокини
• 200 г зърна от грозде
• 2 с.л. желатин
• 2 ч.ч. плодов сок от грозде
• 3-4 с.л. захар
• 100 г смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в малко студена вода и го оставяме да набъбне. Сипваме в тенджерка 2 ч.ч. бистър плодов сок от грозде и го кипваме заедно с 3-4 с.л. захар. Слагаме желатина и бъркаме до разтварянето му на слабо загрят котлон.

Нареждаме в подходяща малка тавичка меки бисквити и намазваме с тънък слой желе. Слагаме върху него нарязани на две обелени смокини и зърна от грозде. Поръсваме със смлени орехови ядки и заливаме с останалото желе.

Слагаме десерта да се стегне в хладилника и нарязваме на пастички.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало