Кулинарни рецепти » Орехови пастички с бишкоти

 Орехови пастички с бишкоти

Продукти:

• 200 г бишкоти
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 белтъка
• вишни или череши от сладко
• настърган шоколад
• ром или коняк

Начин на приготвяне:

Нарязваме бишкотите на по три еднакви парченца и ги потапяме за съвсем кратко време в ром или коняк. След това слагаме между две еднакви по форма и големина парченца по една вишна или череша от сладко и с ръка оформяме гладки топчета.

Разбиваме белтъците с пудра захар, прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме. От сместа с намаслени ръце правим питчици. В средата на всяка питка слагаме по едно топче от приготвените със сладко бишкоти и моделираме правилни топчици. Овалваме топчетата в настърган шоколад и ги слагаме в хартиени чашчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало