Продукти:
• 200 г шунка
• 2 кисели краставички
• 1 малка глава цвекло
• 1 глава целина
• 2 картофа
• 2-3 моркова
• 250 г майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите и картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кубчета.
Варим цвеклото и целината, докато омекнат, след което ги нарязваме на кубчета.
Прибавяме нарязаните на кубчета шунка и кисели краставички и размесваме с картофите и морковите.
Сипваме майонезата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме много добре и поднасяме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...