Продукти:
• 200 г шунка
• 2 кисели краставички
• 1 малка глава цвекло
• 1 глава целина
• 2 картофа
• 2-3 моркова
• 250 г майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите и картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кубчета.
Варим цвеклото и целината, докато омекнат, след което ги нарязваме на кубчета.
Прибавяме нарязаните на кубчета шунка и кисели краставички и размесваме с картофите и морковите.
Сипваме майонезата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме много добре и поднасяме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...