Продукти:
• 8 твърдо сварени яйца
• 8 домата
• 1 опаковка майонеза
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме не много големи домати. Отрязваме капачета откъм дръжките им, издълбаваме вътрешността и ги обръщаме върху чиния, за да се отцедят.
Обелваме сварените яйца и ги подрязваме откъм широката им страна, за да могат да стоят прави. Посоляваме ги и слагаме върху всяко яйце слагаме по един издълбан домат, така че да покрие третинка от яйцето.
Отделяме 1 с.л. от майонезата, а останалата разстиламе в широка чиния за сервиране. Поръсваме майонезата със ситно нарязания магданоз и нареждаме отгоре покритите с домати яйца.
С помощта на клечка нанасяме върху доматите точки от отделената майонеза, за да бъде приликата с гъбки по-голяма.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...