Кулинарни рецепти » Пълнени яйца с мус от шунка

 Пълнени яйца с мус от шунка

Продукти:

• 6 твърдо сварени яйца
• 100 г шунка
• 100 г гъст сос Бешамел
• 4 с.л. коняк
• 400 г руска салата
• 2 сварени моркова
• 5-6 маслини
• 1 изпечена чушка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги нарязваме по дължина на половинки, изваждаме жълтъците и ги размачкваме.

Смиламе шунката с месомелачка. Прибавяме бешамеловия сос, коняка, черен пипер и сол. Разбъркваме добре и прибавяме пасираните жълтъци.

С приготвената смес пълним белтъците. Нареждаме яйцата в чинийки върху канапе от руска салата и украсяваме с клонки от магданоза, изчистените от костилките маслини, нарязаната на ивички чушка и нарязаните на кръгчета моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало