Кулинарни рецепти » Хамбурски гнезда

 Хамбурски гнезда

Продукти:

• 4 тънки необелени парчета хамбурски салам
• 200-300 г картофено пюре
• 5 твърдо сварени яйца
• 20 г сирене
• 30 г масло
• 8 зърна черен пипер
• 1 суха червена чушка
• майонеза, праз, олио

Начин на приготвяне:

Изпържваме парчетата салам в сгорещеното олио само от едната страна /по този начин те се издуват и наподобяват гнезда/, оставяме ги да изстинат и след това ги напълваме с картофено пюре.

В средата на всяко парче салам слагаме по един от твърдо сварените жълтъци, преставляващи тялото на пиленце.

С помощта на дървена лъжица стриваме много ситно петия твърдо сварен жълтък и го смесваме със сиренето и маслото. Оформяме от тази смес четири топчета, представляващи главичките на пиленца, и върху всяко топче прикрепяме очички от черен пипер и човчица и гребенче, изрязани от сушената чушка.

Така оформените главички залепяме с майонеза за жълтъците в гнездата. От другата страна на жълтъка забождаме тънка ивичка праз /или краставица/, имитираща опашка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало