Кулинарни рецепти » Варени яйца с чеснов сос

 Варени яйца с чеснов сос

Продукти:

• 5 твърдо сварени яйца
• 1 твърдо сварен жълтък
• 15 скилидки чесън
• 8 филета аншоа
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги срязваме на половинки. Необелените скилидки чесън варим 20 минути.

Отцеждаме ги, обелваме и стриваме в хаванче. Прибавяме филетата аншоа, нарязани на малки парченца, и стрития жълтък. Всичко разбъркваме и наливаме на тънка струйка зехтина. С бъркане сгъстяваме соса.

Накрая подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме соса в подходящо плато, отгоре подреждаме половинките яйца и украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало