Кулинарни рецепти » Варени яйца с чеснов сос

 Варени яйца с чеснов сос

Продукти:

• 5 твърдо сварени яйца
• 1 твърдо сварен жълтък
• 15 скилидки чесън
• 8 филета аншоа
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги срязваме на половинки. Необелените скилидки чесън варим 20 минути.

Отцеждаме ги, обелваме и стриваме в хаванче. Прибавяме филетата аншоа, нарязани на малки парченца, и стрития жълтък. Всичко разбъркваме и наливаме на тънка струйка зехтина. С бъркане сгъстяваме соса.

Накрая подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме соса в подходящо плато, отгоре подреждаме половинките яйца и украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало