Кулинарни рецепти » Яйца с лук по лионски

 Яйца с лук по лионски

Продукти: (за 6 порции)

• 9 яйца
• 5 средно големи глави лук
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. масло
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• малко настъргано индийско орехче
• 1/2 ч.л. сол
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на средно големи ивички, които бланшираме 5 минути в кипяща вода и отцеждаме. Слагаме ги в тиган на средно силен огън и бъркаме, докато се изпари водата, после прибавяме маслото и бъркаме, докато лукът пожълтее.

Напудряме с брашното и отново разбъркваме. Прибавяме малко по малко бульона като бъркаме с дървена лопатка. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да покъкри на тих огън около 20 минути.

Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Изсипваме половината от лучения сос в голяма чиния за сервиране, нареждаме отгоре яйчените кръгчета и ги поливаме с останалата половина от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало