Продукти:
• 250 г филе от хек или мерлуза
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. майонеза
• 2 кисели краставички
• 1с.л. краве масло
• 10 маслини
• магданоз, горчица, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме яйцата на две половинки и изваждаме жълтъците.
Сваряваме рибата в подсолена вода, обезкостяваме и я нарязваме на дребни парченца, които смесваме със ситно нарязаните магданоз и краставички, майонезата, горчицата и солта.
Пълним яйцата с получената смес, а отгоре покриваме с паяжина от маслото и украсяваме с ивички от маслините.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...