Продукти:
• 8 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. брашно
• 2 ч.ч. бульон
• 3-4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• 2-3 с.л. сметана
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме брашното в разтопеното масло и разбъркваме. Заливаме с виното и бульона и варим на слаб огън, като непрекъснато бъркаме.
След 2-3 мин прибавяме горчицата, лимоновия сок и захарта. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим още 2-3 мин, отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната.
Нарязваме твърдо сварените яйца на четвъртинки, подреждаме ги в широка чиния за сервиране и заливаме с приготвения сок.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...