Продукти:
• 5 твърдо сварени яйца
• 100 г краве масло
• 60 г сметана
• 150 г шунка
• черен пипер, маслини
Обелваме яйцата, разрязваме ги по дължина и изваждаме жълтъците.
Разтриваме жълтъците и ги размесваме с размекнатото масло, ситно нарязаната шунка, разбитата сметана и черния пипер.
Напълваме половинките белтъци и ги украсяваме с маслини.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...