28.06.2022 година
1564339898.swf
С
алати » Салати пролет-лято
  3056  |   0  
Картофена салата с репички
Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 картофа
• 1 к. ч. мляко (вода)
• 1 к. ч. олио
• половин връзка магданоз
• 1 връзка репички
• 1 зелена салата
• 2 твърдо сварени яйца
• сол, оцет

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. След като изстинат, за да стане салатата по-сочна, ги заливаме с горещото мляко (вода).

Разбъркваме добре, посоляваме и прибавяме ситно нарязания магданоз, растителното масло и оцета. Изсипваме в средата на кръгла салатна чиния.

Наоколо подреждаме листата от салатата, върху които поставяме кръгчета от репичките и яйцата. Посоляваме и поливаме леко със салатна заливка от оцет и олио.
22.03.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022