Кулинарни рецепти » Пияна салата със зелен фасул

 Пияна салата със зелен фасул

Продукти:

• 300 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. чубрица
• 150 мл червено вино
• 300 г домати
• 1 ч.л. нарязан ситно магданоз
• 50 г маслини
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим почистения зелен фасул 10 минути в подсолена вода, след което го изплакваме със студена. Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме фасула, чушките и чубрицата, задушаваме малко и наливаме виното. Оставяме да се задушава още 10 минути.

Доматите нарязваме на кубчета и ги прибавяме в тигана. Готвим още 2-3 мин., отстраняваме от огъне и оставяме сместа да престои половин час, след което посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.

Нарязваме яйцата на ситни кубчета и заедно с магданоза и маслините ги посипваме върху салатата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало