Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. чубрица
• 150 мл червено вино
• 300 г домати
• 1 ч.л. нарязан ситно магданоз
• 50 г маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим почистения зелен фасул 10 минути в подсолена вода, след което го изплакваме със студена. Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици.
Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме фасула, чушките и чубрицата, задушаваме малко и наливаме виното. Оставяме да се задушава още 10 минути.
Доматите нарязваме на кубчета и ги прибавяме в тигана. Готвим още 2-3 мин., отстраняваме от огъне и оставяме сместа да престои половин час, след което посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.
Нарязваме яйцата на ситни кубчета и заедно с магданоза и маслините ги посипваме върху салатата.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...