Продукти: (за 4 порции)
•	2 марули
•	1 връзка пресен лук
•	1 грейпфрут
•	зехтин, лимонов сок, сол
•	натрошени орехи
Начин на приготвяне:
Марулите и лука почистваме и измиваме. Нарязваме лука на дребно, а марулите нарязваме на по-едри парчета, може да ги накъсаме. Грейпфрута обелваме и отстраняваме ципите. 
Нарязаната маруля, смесена с лука, разстиламе върху чиния. Поръсваме със сол, слагаме зехтин и лимонов сок. Отгоре подреждаме парченца грейпфрут. 
Салатата гарнираме с натрошените и леко запечени орехи.
 
              Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
 
              Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
 
              Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
 
              Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...