Продукти:
· 4 зелени чушки
· 2 домата
· 1 глава лук
· 2-3 с.л. олио
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим чушките 5 мин във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме, нарязваме ги надлъжно на половинки, отстраняваме семенната част и ги обелваме.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на много тънки филийки.
Подреждаме продуктите в чиния за сервиране.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...