Продукти: 
•	1 к. ч. сварена леща
•	1 к. ч. сварен боб
•	1 голям морков
•	1 зелена салата
•	30 г фиде
•	2 с. л. олио
•	1 с. л. мед
•	2 с. л. ситно нарязани ядки (лешници или др.)
•	сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Начупеното фиде запържваме до златисто. Сварените и отцедени леща и боб смесваме с накъсаната на едро зелена салата и нарязаните на кръгчета репички и нарязаните на ивички моркови. 
Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме заливката, приготвена от олиото, оцета, ядките и меда. Поръсваме салатата с изпърженото фиде. 
 
              Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
 
              Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
 
              Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
 
              Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...