Продукти: 
•	2 малки зелки
•	2 домата
•	1 краставица
•	1 връзка пресен лук
•	1 връзка репички
•	5 с. л. варена царевица
•	1 шепа маслини
•	1 връзка магданоз
•	1 портокал
•	5 с. л. зехтин (олио)
•	1 с. л. оцет (лимонов сок)
•	сол
Начин на приготвяне:
Зелето нарязваме на тънки ивички. Претриваме леко със сол, прибавяме ситно нарязан магданоз и сипваме в кръгла салатна чиния. 
Нарязваме доматите на кръгчета и оформяме розичка в центъра на салатата, запълваме средата с нарязания на ситно зелен лук. 
Краставицата и репичките също нарязваме на кръгчета и аранжираме около домата, а помежду им подреждаме парченца портокал. 
Прецедената царевица заедно с маслините редим последни, за да придадат завършен вид на салатата. 
Посоляваме, поливаме с оцета и зехтина и поръсваме със ситно нарязан магданоз.      
 
              Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
 
              Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
 
              Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
 
              Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...