Кулинарни рецепти » Зеленчукова салата

 Зеленчукова салата

Продукти:

· 1 средно голям патладжан
· 2-3 пресни домата
· 4 изпечени пиперки
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 глава чесън
· 2-3 с.л. майонеза
· 2 стръкчета магданоз
· олио и сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кръгчета и го запържваме в силно сгорещено олио. Нарязваме доматите на кръгли филийки и леко ги посоляваме. Чушките нарязваме на тънки ленти. Счукваме главата чесън с 1 ч.л. сол и добавяме по малко 3 с.л. олио до получаване на гъста еднородна каша.

Нареждаме салатата в подходящи чинийки, като започваме с резенче домат, върху него пласт от нарязаните чушки, тънък слой от чесновата смес. Следва кръгче патладжан, върху него ред чушки и чесън и накрая - домат.

Поднасяме предястието украсено с твърдо сварено яйце, шприцована майонеза и стръкче магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало