Кулинарни рецепти » Китайска топла салата

 Китайска топла салата

Продукти:

• 2 тиквички
• 4-5 моркова
• 4 стръка зелен лук
• 1 глава чесън
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 125 г зелен фасул (консервиран)
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. коняк
• 1 к.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• малко сусам
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме и изчистваме зеленчуците. Нарязваме пресния лук на парченца, чесъна на ситно, морковите, чушките и тиквичките на ивички, зеления фасул - на малки парченца.

Загряваме олиото и запържваме лука и чесъна около 2 мин. Прибавяме зеленчуците (без фасула) и също ги запържваме. Слагаме соевия сос и оставяме да заври. Добавяме зеления фасул.

След няколко минути сваляме от огъня и подправяме с коняка, черния пипер, солта, захарта и поръсваме със сусам при сервиране.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало