Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. орехови ядки
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на по-едри парчета.
Счукваме орехите заедно с чесъна и постепенно прибавяме олиото и разбитото кисело мляко. Посоляваме, разбъркваме и заливаме пиперките с тази смес. Поръсваме отгоре със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...