Продукти: (за 5 порции) • 500 г картофи • 1 глава кромид лук • четвърт целина • 1 морков • 50 г краве масло • 1 л вода • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме лука, целината, моркова и картофите, нарязваме ги на ситно и ги сваряваме в малко ко...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г домати • 1 ч.ч. ориз • 50 г пушени гърди • 1 морков • 1 парче целина • 1-2 глави лук • 5-6 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 1 с.л. захар • 30 г краве масло • 6-7 ч.ч. костен бульон • дафинов лист, черен пипер, сол Нач...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки джолан • 250 г телешки черен дроб • 1 глава лук • 1 морков • 2-3 магданозени корена • 1 парче целина • 1 с.л. брашно • 2-3 с.л. олио • 1-2 яйца • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Приготвям...
Продукти: (за 6-8 порции) • 1 ч.ч. грис • 4 яйца • 1 к.ч. настърган кашкавал • 7-8 ч.ч. бульон • индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата и ги смесваме с гриса, кашкавала, подправките и 1 ч.ч. охладен бульон. Кипваме останалия бульон и по...
Продукти за 2 порции: • 6 моркова • 2 ч.ч. зеленчуков бульон • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. соев сос • 2 ч.л. къри на прах • сол Начин на приготвяне: Остъргваме морковите и ги нарязваме на едро. Слагаме ги в тенджерка заедно с обелената цяла глава лук, заливаме с...
Продукти: (за 4 порции) • 1 к.ч. ориз • 1-2 с.л. олио • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 2-3 с.л. кисело мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с брашното. Прибавя...
Продукти: (за 4-5 порции) • 5 глави лук • 2 ч.ч. настърган кашкавал • 2-3 ч.ч. бульон • 1-2 к.ч. сметана • 1 к.ч. суха смес за картофено пюре • 1 к.ч. смлени орехови ядки • 4 с.л. краве масло • подправки Начин на приготвяне: Запичаме нарязания на кол...
Продукти: (за 4 порции) • 200 г печурки • 1 к.ч. кускус • 1/2 малка тиквичка • 1 глава лук • 1 морков • 1 червена или жълта чушка • 1-2 репички • 3-5 с.л. магданоз • 1 стрък пресен чесън • 1 ч.л. сол • 4 триъгълничета топено сирене • 2 сварени жълтъка ...
Продукти: • 4-5 глави лук • 3-4 лъжици мазнина • 2 равни с.л. брашно • 1 ч.ч. натрошено сирене Начин на приготвяне: Нарязваме лука и го слагаме да се задушава в мазнината, към която сме прибавили 1 к.ч. топла вода. Когато водата изври и лукът започне да се п...