Продукти:
• 4-5 глави лук
• 3-4 лъжици мазнина
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го слагаме да се задушава в мазнината, към която сме прибавили 1 к.ч. топла вода. Когато водата изври и лукът започне да се пържи, прибавяме брашното, запържваме леко и заливаме с 8-9 ч.ч. топла вода. Варим супата 30 мин.
Отстраняваме от огъня и прибавяме сиренето. Поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...