Кулинарни рецепти » Кремсупа от раци

 Кремсупа от раци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва месо от раци(или 1 опаковка замразени рачешки рулца)
• 1 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. течна сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме няколко парченца от раците за гарниране, а останалите прекарваме през месомелачка. Слагаме смляното месо в тенджера, разреждаме с бульона и варим 5-10 мин.

Отделно запържваме брашното в половината от мазнината, разреждаме с млякото и възвираме на огъня. Добавяме смляното рачешко месо и варим още 15-20 мин.

След това пасираме супата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме останалото масло и застройваме с разбитите жълтъци. Нарязваме отделеното месо, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало