Кулинарни рецепти » Пилешка крем супа

 Пилешка крем супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 1 стрък праз /само бялата част/
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. ароматно вино
• 4 ч.ч. отвара от птичи дреболии
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• индийско орехче, лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените и праза на ситно и ги задушаваме в олиото, към което сме прибавили 2 с.л. масло. Когато поомекнат, заливаме с виното. Прибавяме разрязаното на две части пиле, заливаме с 3 ч.ч. отвара от птичи дреболии и сваряваме на тих огън.

Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме хубави парчета месо, които нарязваме на кубчета, а останалото месо прекарваме през месомелачка заедно със сварения зарзават и хлебната филия. После претриваме получената кайма през сито и я смесваме с прецедения бульон и останалата отвара.

Слагаме нарязаното на кубчета месо, кипваме супата и прибавяме към нея светъл бешамелов сос, който сме приготвили от 2 с.л. масло, брашното, сметаната и жълтъка. Преди да отстраним от огъня, посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и поръсваме с настъргано индийско орехче.

Непосредствено преди да поднесем слагаме останалата бучка масло и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало