Продукти:
• 150 г черен дроб
• 1 глава лук
• 70 г масло
• 50 г брашно
• 1 л костен бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. коняк
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 жълтъка
• 125 г сметана
• 1 филия бял хляб
• майорана, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме нарязания на парченца черен дроб, подправките, малко бульон и задушаваме до омекване. Правим светла запръжка от 40 г масло и брашното, разреждаме с бульон, сваряваме и прецеждаме.
Пасираме черния дроб и заедно с доматеното пюре, коняка, виното и сол ги прибавяме към прецедения бульон и оставяме да кипнат. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, разбита с жълтъците.
Нарязваме белия хляб на хапки и ги изпържваме в останалото масло. Поднасяме крем супата, поръсена с изпържените хапки хляб.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...