Кулинарни рецепти » Спаначена кремсупа

 Спаначена кремсупа

Продукти:

• 1 кг спанак
• 1,5 л зеленчуков бульон от кубче
• 2-3 с.л. масло
• 3 с.л. равни брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, магданоза и джоджена, заливаме ги с 1 ч.ч. прясно мляко и оставяме 20 минути на огъня да се задушат и омекнат съвсем.

Изсипваме ги в гевгир и претриваме или разбиваме с миксер. Към полученото пюре наливаме зеленчуковия бульон и посоляваме на вкус.

В сгорещеното масло изпържваме брашното, разреждаме с останалото прясно мляко и прибавяме към другата част от супата. Слагаме всичко на огъня да кипне. След 5-6 минути сваляме супата.

Поднасяме я с изпържени хлебни хапки или с по половин варено яйце.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало