Кулинарни рецепти » Пасирана супа от зрял грах и салам

 Пасирана супа от зрял грах и салам

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г зрял грах
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 3-4 с.л. свинска мас
• 200 г салам
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха от вечерта в студена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода. Пасираме сварения грах и го връщаме в отварата.

Приготвяме запръжка от маста, ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката и я сипваме в супата. Подправяме, прибавяме нарязания на кубчета салам и варим още 10 мин. Отстраняваме готовата супа от огъня и я поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало