Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г кестени
• 1 парче целина
• 3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 70-80 г сметана
• 2 жълтъка
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме кестените от кората и ги пускаме в кипяща вода за 5-6 мин. След това обелваме кафявата кожица и заедно с нарязаната целина ги варим 30-40 мин в 2-3 ч.ч. подсолена вода в захлупен съд. Пасираме кестените и целината и ги връщаме в бульона.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с птичия бульон, кипваме на огъня и я прибавяме към супата. Посоляваме на вкус и застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно със сметаната.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...