Кулинарни рецепти » Супа от карфиол и царевица

 Супа от карфиол и царевица
/Сърбия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 1,5 л зеленчуков бульон /или вода/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го претриваме през сито.

Загряваме олиото и запържваме брашното и ситно нарязания чесън. Постепенно при непрекъснато бъркане наливаме зеленчуковия бульон, като добавяме по малко от пасирания карфиол. Посоляваме, поръсваме червения пипер и варим десетина минути на умерен огън.

Накрая прибавяме царевицата, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало