Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

 Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

Продукти:

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• 1 клонче чубрица
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
• кренвирши
• олио за изпържване на кренвиршите

Начин на приготвяне:

От вечерта накисваме фасула с 1/2 ч.л. сол. На другия ден го измиваме, наливаме му студена вода и слагаме да кипне на силен огън.

Изливаме водата, измиваме фасула, наливаме му студена вода и добавяме нарязаните на ситно праз и лук, чесъна и клончето чубрица. Оставяме всичко да се вари до сваряване на фасула. Когато е вече готов, прецеждаме и претриваме през цедка или гевгир и връщаме в тенджерата.

Отделно запържваме брашното в олиото и го прибавяме към супата. Посоляваме и варим още 5-10 минути.

Нарязваме на дребни парченца кренвиршите и ги препържваме в сгорещено олио. Поднасяме кремсупата, поръсена с черен пипер и препържени кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало