Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

 Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

Продукти:

• 400 г сварен бял фасул
• 1 малка зелена салата
• 3-4 стръкчета кресон
• 3 с.л. зехтин
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелената салата на ивички и я задушаваме в сгорещения зехтин. След 5-6 мин добавяме отцедения фасул, заливаме с горещия бульон и варим десетина минути.

Изчакваме супата да поизстине и я пасираме на гладко пюре. Ако е необходимо разреждаме с малко бульон.

Връщаме пюрето в тенджерата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и загряваме за кратко на огъня. Застройваме готовата супа със сметаната и я поднасяме поръсена с наситнения кресон и дребни листенца от зелена салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало