Кулинарни рецепти » Крем супа от черен дроб

 Крем супа от черен дроб
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г черен дроб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 л костен бульон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук до златисто в сгорещеното олио и поръсваме червения пипер. Поръсваме малко брашно и прибавяме ситно нарязания дроб. Оставяме го да се задушава 15 мин. Щом омекне, претриваме през сито и го заливаме с бульона.

Размиваме останалото брашно в малко студена вода и го прибавяме към супата. Посоляваме и кипваме супата.

Разпределяме нарязаните на купчета яйца по чиниите за сервиране, поръсваме с черен пипер и заливаме със супата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало