Продукти: (за 4 порции)
• 300 г черен дроб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 л костен бульон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук до златисто в сгорещеното олио и поръсваме червения пипер. Поръсваме малко брашно и прибавяме ситно нарязания дроб. Оставяме го да се задушава 15 мин. Щом омекне, претриваме през сито и го заливаме с бульона.
Размиваме останалото брашно в малко студена вода и го прибавяме към супата. Посоляваме и кипваме супата.
Разпределяме нарязаните на купчета яйца по чиниите за сервиране, поръсваме с черен пипер и заливаме със супата.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...