Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 2-3 кренвирша
• 60 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода, докато омекнат, след което ги пасираме и ги връщаме в отварата. Оставяме супата само да възври, отстраняваме от огъня, като прибавяме маслото.
Застройваме с жълтъците, разбити с прясното мляко. Поднасяме супата с леко запържените кренвирши, нарязани на хапки.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...