Продукти: (за 4 порции)
• 12 едри миди
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 200 мл течна сметана или прясно мляко
• 1 жълтък
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме мидите за 2 часа в студена вода, след което ги почистваме и измиваме много добре. После ги заливаме с вряла вода и варим, докато се отворят. Изваждаме месото и го оставяме на топло.
Нарязваме на ситно морковите, магданозения корен и лука и леко ги запържваме в сгорещеното масло. Поръсваме брашното и също го позапържваме.
Разреждаме с прецедения горещ бульон от мидите и варим, докато корените омекнат. Пасираме супата, посоляваме на вкус и кипваме на огъня.
Застройваме с разбития в сметаната жълтък, сипваме супата в чиниите за сервиране и във всяка чиния слагаме по малко от нарязаните миди.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...