Продукти: (за 4 порции)
• 200 г печурки
• 1 к.ч. кускус
• 1/2 малка тиквичка
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 червена или жълта чушка
• 1-2 репички
• 3-5 с.л. магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 ч.л. сол
• 4 триъгълничета топено сирене
• 2 сварени жълтъка
• 20 г краве масло
• подправки, копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката, моркова и репичката на ситно и ги задушаваме с маслото в малко вода. Щом поомекнат, слагаме сварения кускус и пасираме до гладка смес.
Наливаме 3-4 ч.ч. гореща вода и ароматизираме супата. Прибавяме нарязаните на пръчици тиквички и накиснатите в лимонов сок гъби. Доваряваме, като след 5 минути прибавяме запечения на скара кромид лук, пасиран заедно с чесъна и сварените жълтъци.
Разсипваме готовата супата в дълбоки чинии и поръсваме лентички топено сирене.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...