Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинско месо • 500 г телешко месо • 4 пилешки бутчета • 16 малки глави лук • 1 ч.ч. олио • 1 глава чесън • 1 к.ч. сухо бяло вино • 4 домата • 1 с.л. сол • 2-3 дафинови листа • 15-20 зърна черен пипер • 1 ч.л. червен пипер...
Продукти: • 250 г свински ребра • 1 морков • 1 скилидка чесън • 1 стрък пресен лук • 2 с. л. соев сос • 1 с. л. оцет • 1 с. л. мед • 1/2 ч. ч. месен бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с...
Продукти: • 4 патладжана • 500 г крехко свинско месо • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • 3-4 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз • суха чубрица • черен пипер • сол Начин на при...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 15 средни гъби • 4-5 глави лук • 1 к.ч. бяло вино • 100 г краве масло (мас) • 2-3 с.л. лютеница (кетчуп) • 3-4 домата • черен пипер • чубрица • кимион • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, прибав...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г телешко /или свинско/ месо • 1 к.ч. олио • 1 глава лук • 2 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. ориз • 30 г краве масло • половин глава запечен лук • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късчета /по 6-7 парч...
Продукти: (за 5 порции) • 800 г свинско месо от бута • 3 с.л. олио • 3-4 глави лук • 6-7 домата • 150 г варена наденица • 1 ч.ч. бяло вино • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, които запържваме в сгорещеното олио заедно със ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко агнешко месо • 4 глави лук • 2 ч.ч. кисело мляко • 1 к.ч. олио • 4 яйца • 1 ч.л. червен пипер • 30 г краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на кубчета и го пържим 15 мин в ...
Продукти: • 1 кг месо от телешки гърди • сол • мазнина Начин на приготвяне: Слагаме месото в тавичка, без да го солим и да го начукваме, с малко мазнина. Поставяме го в силно загрята фурна, за да се запече от всички страни и да се образува хрупкава коричка. ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко агнешко месо • 4 глави лук • 4 чушки • 4 домата • 1 к.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио, докато остане на мазнина. Слагаме нарязаните...
Продукти: • 1 кг обезкостено месо • 10 връзки зелен лук • 75 г краве масло • 3-4 люти чушлета • 1 връзка магданоз • 1 връзка джоджен • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Месото нарязваме на късчета, а лука на парчета по 3-4 см. Смесваме ...
Продукти: • 500 г свински дроб • 500 г тлъсто свинско месо • 1 голяма глава лук • 2 с.л. масло • 1 було (кърпа) • 10 зърна черен пипер • 1 стрък чубрица • сол Начин на приготвяне: Накълцваме дроба на дребно и към него прибавяме нарязаното месо, ситно...
Продукти: • 500 г цяло парче телешко месо • 3 твърдо сварени яйца • 1 сурово яйце • 3 глави лук • 3-4 моркова • 200 г зелен фасул • 100 г натрошена среда от хляб • 100 г краве масло • 1 с.л. олио • 1 ч.ч. бяло вино • 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправк...
Продукти: • 6-7 килограмово пърлено прасенце • вътрешностите на прасенцето • 5 глави лук • ч.ч. ориз • 1 ч.ч. нарязани консервирани или пресни гъби • 4 сухи чушки • лют или сладък червен пипер по избор • 125 г краве масло • с.л. мащерка • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 6 порции) • 12 агнешки котлетчета от плешката /неразрязани/ • 1 кг. Картофи • 60 г краве масло • 2 с.л. олио • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Леко разрязваме котлетите в долната част, за да се задържат прави. Нареждаме ги в кръ...
Продукти: • 3,5 кг свински ребра, по възможност еднакви по дължина и с повечко месо • 1 ч.л. босилек • 1 ч.л. черен пипер • сол За плънката: • 500 г кайма смес, не много мазна • 2 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 3 кисели краставички • 2 варени яйца • 3 ...
Продукти: (за 2 порции) • 2 свински котлета • 1 кренвирш • 1 кисела краставичка • 1/2 ч.л. горчица • 1 главичка лук • 1-2 с.л. брашно • 1-2 с.л. олио • кимион, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме котлетите, подсушаваме ги и с остър нож ги ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско филе • 1 глава лук • 150 г гъби • 2-3 скилидки чесън • 1 връзка магданоз • 4 тънки резенчета шунка • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Ситно нарязания лук и гъбите задушаваме в ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета по 200 г • 2-3 с.л. олио • 200 г продълговат ориз • 75 г боровинки • 500 мл портокалов сок • 1/4 ч.л. канела • 5 г настъргана лимонова кора • сол, черен пипер Начин на приготвяне: С дървено чукче леко изтън...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета по 200 г • 50 г брашно • 50 мл зехтин • 2 глави лук • 450 г цели консервирани домати със сока • 250 мл червено вино • 150 г сладки мариновани лукчета • 1 с.л. оцет • 1 с.л. захар • мащерка, сол, черен пипер Н...
Продукти: • 2 кг свински котлети (цяло парче) • 5 стръка праз лук • 100 г пушена сланина • 100 г обелени печени фъстъци • половин връзка магданоз • 5 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го подсушаваме. Измиваме почистения праз и го ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета • 500 г домати • 4 филийки пушено сирене • 4 блокчета топено сирене • 2 с.л. течна сметана • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 50 мл олио • 1 ч.л.смлян чесън • 1 ч.л. смлян кориандър • 1 ч.л. сушен риган • 1 к.л. ким •...
Продукти: • 500 г кайма • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2 филийки сух хляб • 1 яйце • 2 с.л. настърган кашкавал • сол, черен пипер За плънката: • задушен лук • моркови • гъби • домати • целина • чушки Начин на приготвяне: Смесв...
Прoдукти: • 500 г кайма • 4 яйца • 250 г кашкавал • 1 кг картофи • 1 буркан гъби • 10 кисели краставички • 10 маслини • 1 глава лук • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Омесваме каймата като за кюфтета. Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре....
Продукти: • 900 г свинско филе • 4-5 глави лук • 2-3 домата • 1 ч.ч. печурки • 1-2 люти чушки • 1/2 к.ч. бяло вино • 6 яйца • 1 к.ч. свинска мас • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го задушаваме в разтопенат...