Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г захар
• 7 с.л. сол
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. бяло вино
• 5 глави лук
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 2 с.л. ситно настърган хрян
• 1 пакетче смлян черен пипер
• 2 с.л. червен пипер
• 300 мл олио
• сокът от 2 едри глави пасиран чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите като отстраняваме ципите и семките. Слагаме захарта, солта и оцета и с бъркане сгъстяваме на слаб котлон.
Прибавяме настъргания на ситно ренде лук, чесновия сок, виното и хряна и варим още малко. Наливаме олиото, прибавяме останалите подправки и варим, докато кетчупът напълно поеме мазнината.
Насипваме в шишета или бурканчета, които стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...