Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 2 с.л. сладък червен пипер
• 2 с.л. горчица
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка стрит босилек
• 2 щипки смляна мащерка
• 2 щипки самардала
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме доматите през месомелачка, като ги почистваме от люспичките и семената. Варим ги в разлат съд, докато сместа стане по-гъста от нектар.
Отстраняваме от огъня, добавяме босилека и подправките. Насипваме в буркани и стерилизираме 5 минути.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...