Кулинарни рецепти » Зелена подправка за зимата

 Зелена подправка за зимата

Продукти:

• 1 кг целина (глави и листа)
• 1 кг пащърнак (корени и листа)
• 2 кг моркови
• 5-6 връзки магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме всички продукти много добре. Морковите, главите целина и корените пащърнак обелваме и смиламе на машинка (нарязваме много на ситно), а листата накълцваме.

Разбъркваме всички продукти и посоляваме. Пълним с подправката плътно детски бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало