Продукти: (за 10 бутилки)
• 7 кг червени домати
• 150 г лук
• 1 кг захар
• 800 мл оцет
• 20 люти червени чушки
• 20 г канела
• 10 г смлян карамфил
• 10 г смляно синапено семе
• 10 г смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените домати смиламе в машинка за месо с наконечник, поставяме ги в тава и при непрекъснато бъркане ги сгъстяваме, докато остане 2/3 от обема им.
Прибавяме захарта, оцета, лука, солта, лютите чушки, канелата, карамфила и черния пипер. След като кипне отново, наливаме соса в бутилки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...