Кулинарни рецепти » Кетчуп с индийско орехче и йод

 Кетчуп с индийско орехче и йод

Продукти:

• 5 кг домати
• 2 кг червена капия
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. риган
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 3-4 щипки бахар
• 3-4 щипки стрита мента
• 3-4 нарязани листенца босилек
• 4 пера зелен лук
• 4 капки йод
• 2 листа от орехи
• сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме чушките и доматите през машинка за месо и ги слагаме да се варят с листата от орех, които после отстраняваме.

След като сместа се посгъсти, прибавяме наситнените треви и настърганите подправки. Доваряваме до нужната гъстота и пасираме. Добавяме йодната тинктура и сол на вкус.

Насипваме горещия кетчуп в предварително затоплени бутилки. Затваряме и ги оставяме в легнало положение, докато изстинат напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало