Кулинарни рецепти » Кетчуп с ябълки

 Кетчуп с ябълки

Продукти:

• 4 кг червени домати
• 1 кг червен лук
• 1 кг ябълки
• 1 к.ч. кафява захар
• 1 с.л. соев сос
• 4-5 зърна карамфил
• 2 плодчета от хвойна
• 2-4 щипки индийско орехче
• 3 щипки канела
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка мащерка
• оцет /лимонена киселина/
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите, лука и ябълките на парчета, смиламе ги с месомелачка и варим на умерен огън, докато омекнат. Изчакваме да изстинат и ги прекарваме през машинка, която отделя семките и ципите.

Прибавяме соевия сос, хвойната и останалите подправки и варим на умерен огън. Щом сместа се сгъсти, изваждаме хвойната и пасираме кашата. Наливаме в бутилки, които стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало