Продукти:
• 1 средно голяма глава червено цвекло
• 3 с.л. настърган хрян
• 1 кисела ябълка
• 3 с.л. захар
• 4-5 с.л. олио
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка счукан ким
• 50 мл коняк
• сол и оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво цвеклото и го изпичаме небелено във фурната. Попарваме корените хрян, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Обелваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме на филийки цвеклото и ябълките и ги смиламе. Прибавяме хряна и изброените подправки и разбъркваме хубаво.
Разсипваме сместа в бурканчета, като отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Тази подправка е за печени и задушени риби, птици и меса, както и за пресни зеленчуци.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...