Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 500 г червени чушки
• 2 глави лук
• 1 по-едра глава чесън
• 500 г червени домати
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 дафинови листа
• 1 щипка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, попарваме ги с вряла вода, обелваме и нарязваме на парченца. Опичаме, почистваме и нарязваме чушките на парчета. Изсипваме в тава доматите и чушките, прибавяме ситно нарязания лук и олиото и варим на умерен огън, като бъркаме, докато зеленчуците напълно омекнат.
Прибавяме обелените и ситно нарязани червени домати, наситнения чесън, дафиновите листа и варим всичк, като бъркаме непрекъснато, още 20 минути. Подправяме със захарта и магданоза и насипваме пюрето в бурканчета. Затваряме ги и стерилизираме 40 минути.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...